Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.06.2020.god

29/06/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.06.2020.god
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4,56, zalazi u 20,42.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 88 pacjenata.

Policijska stanica – 2 krivična djela, teška krađa i oštećenje tuđe stvari.

Stanje na putevima –Zbog obustave saobraćaja u tunelu Ormanica u funkciji su alternativni pravci preko Srnica i Bukve, te za putnička vozila saobraćajnica Srnice Donje-Špionica. Radarska kontrola od 14,30 – 16,30 na M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dežurna ekipa intervenisala na Ormanici zbog vatre koja je zahvatila smeće uz privatni objekat.

Komunalac – nema zabilježenih prekida ili kvarova u sistemu gradskog vodovoda. Na snazi je redovna dnevna redukcija isporuke vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 25°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost zraka 74%, puše slab južni vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 – 35°C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene tokom prijepodneva. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, kada bi uz pojačan osjet sparine, mjestimični pljuskovi mogli pokvariti ugođaj. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube