Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.06.2020.

30/06/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.06.2020.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:56, a zalazi u 20:42, obdanica traje 15:46 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 77 pacijenta, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Pripadnici PVJ Gradačac su jučer u vremenu od 20:00 do 22:55 sati gasili požar u industrijskom pogonu u Ledenicama Donjim gdje je došlo do zapaljenja drvenih trupacai. Požar je, zahvaljujući brzoj intervenciji, uspješno ugašen bez značajnije materijalne štete. Uzrok požara nije poznat, a u intervenciji je učestvovala posada od 2 vatrogasca sa vozilom.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih prekida i kvarova u napajnju električnom energijom.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova i vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.


Na snazi je i dalje raspored redukcije vodosnabdijevanja.


Policijska stanica – u protekla 24 sata 1 događaj je evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola saobraćaja na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 21°C (u 8 h), atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost vazduha 74%, puše slab J vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas stabilno i sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28 do 30 °C.

Biometeorološka prognoza – Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput nervoze, glavobolje i malaksalosti. Poželjno je reducirati aktivnosti, a učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima. Usljed manjka svježine tokom noći, mogući su problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u unutrašnjosti zemlje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube