Najnovije vijesti

Servisne informacije za 31.07.2020.

31/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 31.07.2020.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5,22 zalazi u 20,21 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 94 pacijenta. Jedna osoba upućena na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, šest djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo – teška krađa. U saobraćajnoj nezgodi u ulici Husein-kapetana Gradaščevića nije bilo povrijeđenih osoba. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – Zbog izvođenja deminerskih radova na putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić naselje Prosjek u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija na gašenju požara.

Komunalac – trenutno nema probelma u vodosnabdijevanju.

Jutarnja temperatura u 8 sati izmjerena Gradačcu 25°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 73%, puše slab vjetar promjenljivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano, toplo i sparno. Poslije podne sa mogućim lokalnim pljuskovma i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 33°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika i dalje je relativno nepovoljna, naročito na jugu zemlje, gdje bi usljed visokih temperatura i vrućine, osjetljive osobe trebale maksimalno reducirati kretanje u najtoplijem dijelu dana. U Bosni će biti malo ugodnije, uz blagi pad temperatura sa noćnim satima, a ugođaj će popraviti i mjestimični lokalni pljuskovi. Poželjno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube