Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

Udruženje „PIPOL“ i učenici OŠ “Ivan Goran Kovačić“ obilježavaju Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka

14/02/2018 | objavio Radio Gradačac
Udruženje „PIPOL“ i učenici OŠ “Ivan Goran Kovačić“ obilježavaju Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka
NAJAVLJUJEMO

15. februar, u svijetu i u Bosni i Hercegovini, tradicionalno se obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele od raka, s ciljem podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, kao i ukazivanja na njihove potrebe i probleme. Udruženje „PIPOL“ iz Tuzle svake godine prigodnim aktivnostima obilježi ovaj značajan datum. Ove godine aktivnosti se organizuju u više gradova Tuzlanskog kantona.

Udruženje „PIPOL“ najavljuje da će u saradnji sa menadžmentom i učenicima Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Gradačca u petak, 16. februara, ispred sahat kule koja se nalazi u neposrednoj blizini kule Husein kapetana Gradaščevića od 12:00 do 12:30 sati realizovati aktivnosti s ciljem obilježavanja ovog značajnog datuma. Biće upriličena podjela zlatnih vrpci kao međunarodno priznatog simbola protiv raka u dječijem dobu i puštanje u zrak 20 šarenih balona s ciljem iskazivanja podrške i solidarnosti prema djeci oboljeloj od raka i članovima njihovih porodica, kao i niz drugih aktivnosti.

Iz Udruženja „PIPOL“ poručuju: „Pokažimo da nam je stalo! Pokažimo da rak ne može onesposobiti ljubav. Ne može razbiti nadu. Ni unišititi vjeru. Niti prekinuti mir. Ne moze ni ubiti prijateljstvo. Čak ni ugušiti uspomene. Pa ni utišati hrabrost. Kamoli zarobitu dušu. Ne može ukrasti vječni zivot. I nikada neće osvojiti duh.“

Radio Gradačac / Najava i fotografije: Udruženje “PIPOL” Tuzla

Comments are closed.