Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.05.2021.

14/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.05.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:13 zalazi u 20:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 67 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom dogodila se jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica sa materijalnom štetom u ulici Žrtava genocida u Srebrenici.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Odvoz kućnog smeća po rasporedu od četvrtka.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C, atmosferski pritisak 979 mb, relativna vlažnost zraka 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno i nestabilno sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 20°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklih par dana, uz promjenljive biometeorološke prilike. Povremene padavine uglavnom će loše djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji, osobito tokom jutarnjih sati, obzirom da će temperature zraka biti dosta niže u odnosu na natprosječno topli početak ove sedmice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube