Najnovije vijesti

Bez struje dio Međiđe Gornje – Servisne informacije za 23.11.2020.

23/11/2020 | objavio Radio Gradačac
Bez struje dio Međiđe Gornje – Servisne informacije za 23.11.2020.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:48, a zalazi u 16:17, obdanica traje 9:29 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 88 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija o protekla 24 sata.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Zbog planskih radova danas će doći do zastoja u isporuci električne energije za korisnike koji se napajaju sa trafo stanice 35/10 kV Kerep, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac.

Od 8:30 do 15:30 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u Mediđi Gornjoj za naselja Durakovići i Alići.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u toku 24 sata dogodila se saobraćajna nezgoda u Kerepu, a radi se o slijetanju sa kolovoza kojom prilikom je jedna osoba povrijeđena. O stepenu povreda dežurni ljekar se nije izjasnio, a povrijeđeni je vlastitim prevozom upućen na UKC Tuzla. 

Radarske kontrole – 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci, 14:30 do 16:30 sati M-14.1 ulica Žrtava Srebrenice.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je -2 °C, atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost vazduha 99%, puše slab J vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas stabilno, malo do umjerenooblačno uz sunčane periode. Najviša dnevna temperatura 3 do 5 °C.

Biometeorološka prognoza – Stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, a hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na osjetno niže temperature zraka tokom jutra i večeri, neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Također, probleme može uzrokovati i duže zadržavanje magle. Danju toplije i ugodnije. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i Krajini.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube