Najnovije vijesti

Narandžasto upozorenje zbog visoke dnevne temperature i UV indeksa zraka – Servisne informacije za 20.06.2021.

20/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Narandžasto upozorenje zbog visoke dnevne temperature i UV indeksa zraka – Servisne informacije za 20.06.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:53 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 104 pacijenta. Pet osoba upućeno u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u Srnicama Gornjim i Kerepu u kojima su tri osobe povrijeđene.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 26°C, atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost zraka 58%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano  i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 31 do 33°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklom periodu, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz natprosječne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, glavobolje, dekoncentracije, problemi sa snom usljed manjka svježine u noći. Opšta slika biće lošija u unutrašnjosti zemlje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube