Najnovije vijesti

Pješak zadobio teške tjelesne povrede – Servisne informacije za 07.10.2021.

07/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Pješak zadobio teške tjelesne povrede – Servisne informacije za 07.10.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:45, a zalazi u 18:23, obdanica traje 11:38 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 703 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca. 

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježene su 3 saobraćajne nezgode. U nezgodi koja se dogodila na Ormanici 2 lica su povrijeđena, a u ulici Žrtava Genocida u Srebrenici pješak je zadobio teške tjelesne povrede. U trećoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici 16. muslimanske brigade zabilježena je materijalna šteta, bez povrijeđenih lica. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 11 °C (8 h), atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost vazduha 99%, puše umjeren I vjetar brzinom 4 m/s. Vrijeme danas oblačno sa kišom slabog do umjerenog intenziteta. Najviša dnevna temperatura od 18 do 20 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe trebaju posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju obzirom da će osjet hladnoće biti izraženiji, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperature u odnosu na protekli, natprosječno topli period. Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Neophodno je reducirati aktivnosti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube