Najnovije vijesti

Požar u Mionici II – Servisne informacije za 23.12.2020.

23/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Požar u Mionici II – Servisne informacije za 23.12.2020.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:16, a zalazi u 16:14, obdanica traje 8:58 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljen i zbrinut 71 pacijent, 1 osoba je upućena na daljnje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – pripadnici PVJ Gradačac sinoć su u periodu od 00:27 do 3:35 sati intervenisali na gašenju požara na pomoćnom stambenom objektu u Mionici II – Imširi na kojem je gorio krov i tavan. Požar je uspješno ugašen uz učešće 4 vatrogasca sa 2 vozila i spriječeno njegovo dalje širenje na kuću koja je povezana sa ovim objektom.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Zbog planskih radova danas će do zastoja u isporuci električne energije za korisnike koji se napajaju sa trafo stanice 35/10 kV Kerep, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac.

Od 8:30 do 15:30 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u Međiđi Gornjoj za naselja Durakovići i Alići.

Komunalac – bez prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježeno je 1 narušavanje javnog reda i mira, i saobraćajna nezgoda u ulici Sarajevska u kojoj su učestvovala dva vozila na kojima je zabilježena materijalna šteta, bez povrijeđenih lica. 3 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 7 °C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost vazduha 80%, puše slab J-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura 10 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nešto toplije jutro i dodatni porast temperatura tokom dana ugodno će djelovati na većinu stanovništva, pri tome bi nadolazeća promjena vremenskih prilika kod osjetljivijih osoba ipak mogla uzrokovati reumatske bolove, blažu glavobolju, dekoncentraciju. Uticaj pogoršanja postepeno će se širiti sa zapada prema ostatku zemlje i postaće izraženiji sa dolaskom noći.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube