Najnovije vijesti

Servisne informacije za 01.07.2021.

01/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 01.07.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:56 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 81 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedno krivično djelo teške krađe.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 Mionica I-II i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura zraka pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost zraka 71%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji, potom će, u nastavku dana, visoke temperature i sparina uzrokovati tegobe poput nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Usljed manjka svježine u noći, za očekivati je probleme sa snom. Poželjno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom i izbjegavati duže izlaganje suncu, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube