Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.01.2021.

05/01/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.01.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:19 zalazi u 16:26 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 81 pacijent. Tri osobe upućene na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, jedna djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jadan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-14.1 ulica Žrtava genocida u Srebrenici i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost zraka 94%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 7°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti, pretežno zbog stabilizacije i blagog zatopljenja sredinom dana. U unutrašnjosti, tokom jutra i večeri će biti tmurno, maglovito i prohladno, stoga je i dalje preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i reducirati boravak na otvorenom, naročito osjetljive grupe stanovništva poput djece, hroničnih bolesnika i starijih osoba. Na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu zemlje, opšta slika će biti nešto lošija u drugom dijelu dana, usljed pogoršanja vremena. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube