Najnovije vijesti

Servisne informacije za 06.09.2021.

06/09/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 06.09.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:07 zalazi u 19:21 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 95 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – Zbog izvođenja radova na putu R-460 dionica  Srnice Gornje-Doborovci, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Radarske kontrole – od 12:15 do 13:45 sati M-1.9 ul. Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica –  u toku je gašenje požara u Vučkovcima. U naslju Mandžurija gori garaža. Jučer su bile dvije intervencije gašenja požara. U Lukavcu i Krčevini gorilo je nisko raslinje. Opožareno je oko četiri dunuma zemljišta. U gašenju požara u Krčevini pomagali su i mještani. Intervenisala je po jedna vatrogasna jedinica sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 81%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon svježije noći i ugodnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana su kod osjetljivih osoba moguće manje poteškoće i umjerene reakcije poput glavobolje, umora, dekoncentracije, pretežno zbog nešto izraženijeg osjeta sparine i relativno visokih temperatura zraka. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube