Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.05.2021.

07/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.05.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:21 zalazi u 20:05 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 73 pacijenta. Jedna osoba upućena na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo teške krađe. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice smrtno stradalo u Mionici na putu Gradačac-Pelagićevo a jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede. Jedan slučaj evidentiran u rubriku „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – u toku izvođenja radova na zamjeni azbest cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže u naselju Požarike (dio 2) dolazit će do privremenog prekida vodosnabdijevanja uzrokovanih radovima na zamjeni cjevovoda. Odvoz kućnog smeća po rasporedu od četvrtka.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 9:00 do 11:00 sati doći će do prekida u isporuci električne energije za korisnike koji se napajaju sa trafo-stanice TS 10/0.4 kV Srednjoškolski centar.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 16°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost zraka 51%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno, poslije podne kiša. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 21°C.

Biometeorološka prognoza: Promjena vremena, praćena mjestimičnim padavinama, izraženije u centralnim dijelovima i na sjeveru zemlje, mogla bi kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće. Problem će povremeno predstavljati i jači udari juga. U Hercegovini, uz više sunca i malo ugodnije. Preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u drugom dijelu dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube