Najnovije vijesti

Servisne informacije za 08.08.2021.

08/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 08.08.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:33 zalazi u 20:10 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 113 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici Branilaca grada sa materijalnom štetom. Dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 11:30 do 13:30 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U naselju Rijeka gorilo je nisko raslinje. U gašenju požara učestovala jedna vatrogasna posada sa ti vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 26°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost zraka 44%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano, toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 36 do 38°C.

Biometeorološka prognoza: Tokom jutra bit će ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine. U unutrašnjosti će opšta slika biti nešto bolja, u odnosu na Hercegovinu. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube