Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.02.2021.

09/02/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.02.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:51, a zalazi u 17:12, obdanica traje 10:21 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 55 pacijenata, 1 osoba je upućena na daljnje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – bez prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se saobraćajna nezgoda u Vučkovcima sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.  

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola saobraćaja.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 4 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 973 mb, relativna vlažnost vazduha 97%, puše slab J-I vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas prijepodne oblačno uz kraće sunčane periode, a popodne povećanje naoblake sa slabim do umjerenim kišnim padavinama. Najviša dnevna temperatura od 10 do 13 °C.

Biometeorološka prognoza – Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini i Krajini, pretežno zbog izraženije nestabilnosti. Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, razdražljivosti, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene malo će oslabiti u drugom dijelu dana. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube