Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.05.2021.

09/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.05.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:19 zalazi u 20:07 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 52 pacijenta. Dvije osobe upućene na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dva slučaja evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica –zbog planskih radova isključenje će se izvršiti na TS 10(20)/0.4 kV Gornje Bare i od 08:00 do 14:00 sati bez napajanja će biti naselja: Balegem, Bare 2, Barišići, Jurići, Bjeljevina Donja, Bjeljevina Gornja i Okanovići.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, porast temperatura zraka i duži sunčani periodi pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti. Poželjno je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina. Pri tome, preporučljivo je slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, obzirom da će vrijednosti UV indeksa, naročito na planinama, biti visoke. Također, vremenske prilike pogoduju povećanoj produkciji polena, stoga bi trebali izbjegavati staništa alergogenih vrsta. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube