Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.03.2021.

10/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.03.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:03 zalazi u 17:52 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 66 pacijenta. Tri osobe upućene na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanaja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Profesionalna vatrogasna jedinica – mještani Sibovca su ugasili požar u naslju Osoji gdje je gorilo nisko rastinje. Požar je prijavljen u 18:14 a ugašen u 18:48 sati.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 1°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 86%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa slabom kišom u višim predjelima susnježica ili snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti lošije. Prohladno vrijeme i mjestimične padavine, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Preporučljivo je reducirati kretanje i posvetiti pažnju odijevanju, te zaštiti od nižih temperatura. Sa poslijepodnevnim satima, uz djelimičnu stabilizaciju, posvuda će biti malo ugodnije, a opšta slika dodatno će se proljepšati tokom noći. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube