Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.06.2021.

10/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.06.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:53 zalazi u 20:37 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 77 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 2 beba, sedam djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:30 sati M-14.1 Mionica I-II i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost zraka 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano sa lokalnim kišnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Prije podne svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana će pojačan osjet sparine i lokalni pljuskovi povremeno kvariti ugođaj. Tokom vedrijih perioda vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube