Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.10.2021.

10/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.10.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:48, a zalazi u 18:17, obdanica traje 11:29 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 67 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca. 

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježena je saobraćajna nezgoda u Donjem Lukavcu, radi se o slijetanju sa kolovoza pri čemu je nastala materijalna šteta bez povrijeđenih lica. U Vidi 1 je prijavljena teška krađa.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 7 °C (8 h), atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost vazduha 99%, puše slab S vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas oblačno sa kišom slabog do umjerenog intenziteta. Najviša dnevna temperatura od 7 do 9 °C.

Biometeorološka prognoza – Tmurno vrijeme, sa izraženijom naoblakom i slabijim padavinama, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom dana neophodno je posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima. U Hercegovini malo toplije u odnosu na unutrašnjost, pri tome će povremeno jače sjeverno strujanje remetiti ugođaj.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube