Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.08.2021.

11/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.08.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:37 zalazi u 20:06 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 98 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja – vakcinacija građana protiv COVID 19 u konferencijskoj sali Sportske dvorane od 8 do 15 sati.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije kriminalne radnje i tri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. Jedno lice je povrijeđeno.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na izvorištu Okanovići bez vode su korisnici u sjevernom području Gradačca. Ekipa za otklanjanje kvara je na terenu.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 75%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas mjestimično oblačno, toplo i sparno. Postoji mogućnost lokalnih kišnih pljuskova. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklom periodu, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz visoke dnevne temperature zraka. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i posvetiti maksimalnu pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube