Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.10.2021.

11/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.10.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:50 zalazi u 18:15 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 59 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno  šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Mionici 3, u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.

Stanje na putevima  – zbog izvođenja radova na putu R-460 dionica  Srnice Gornje-Doborovci, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost zraka 100%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika će biti lošija u dijelu Bosne. Hladno i tmurno vrijeme, uz konstantno umjereno sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati pojačane tegobe. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni većim dijelom dana biće sunčanije i ugodnije, mada uz temperature niže od uobičajenih. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne izlagati se jačim fizičkim naporima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube