Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.01.2021.

13/01/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.01.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:16 zalazi u 16:34 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 58 pacijenata. Na liječenje u UKC Tuzla upućen jedan pacijent.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, šest djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „Ostali događaji“.

Zimska služba – svi putni pravci su prohodni. (Balegem)

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -2°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost zraka 96%, puše slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 2°C.

Biometeorološka prognoza: Uz stabilnije vremenske prilike opšta slika će se djelimično popraviti. Temperature će biti niže u odnosu na protekli dan i neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, kada bi i hronični bolesnici trebali maksimalno izbjegavati boravak na otvorenom. Preovladavaće sjeverno strujanje koje će jačati osjet hladnoće, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube