Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.06.2021.

13/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.06.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:52 zalazi u 20:39 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 95 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati M-1.8 Ormanica i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 17°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 91%, puše slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišnim pljuskovima. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 26°C.

Biometeorološka prognoza: Tmurno vrijeme i padavine, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljavaju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu, izraženije u prvom dijelu dana. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti. Sa približavanjem noći, opšta slika postepeno će se popraviti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube