Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.12.2020.

13/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.12.2020.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:11 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 84 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, pet djevojčica i pet dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo. Dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 8:00 sati  M-14.1 ulica VI bataljona i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Ledenice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 982 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Tmurno i maglovito vrijeme u unutrašnjosti, uz mjestimične slabije padavine, kao i pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno poboljšavati. U Hercegovini prohladno, sa više sunca od sredine dana, pri tome će bura povremeno remetiti ugođaj. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube