Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.06.2021.

14/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.06.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:52 zalazi u 20:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 84 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 14°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 60%, puše umjeren do pojačan vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilizacija vremenskih prilika tokom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Opšta slika će, sa više sunca, biti ljepša u Hercegovini i na zapadu zemlje, dok će u unutrašnjosti, povremena naoblaka, uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama. Moguće su slabije meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Drugi dio dana biće posvuda ugodniji. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube