Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.03.2021.

15/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.03.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:54 zalazi u 17:58 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 97 pacijenta. Jedna osoba upućene na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evidentiran u rbrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati R-460 Srnice Gornje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 1°C, atmosferski pritisak 979 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše pojačan vjetar sjevero-zapadnog smjera 3-5 m/s. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa kišom i slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 10°C.

Biometeorološka prognoza: Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Pojačan osjet hladnoće, usljed nižih temperature i većeg sadržaja vlage u zraku, nepovoljno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju. U drugom dijelu dana opšta slika djelimično će se popraviti, pri tome će i dalje biti hladno, stoga nije poželjno pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube