Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.07.2021.

16/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.07.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:07 zalazi u 20:37 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 70 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Šehitluci i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u ulici  Šehitluci gdje je gorilo nisko rastinje. Jedna vatrogasna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom intervenisala u periodu od 16:34 do 17:30 sati.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost zraka 65%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Povoljne su biometeorološke prilike. Prijepodnevni sati biće ugodniji, sa umjerenim temperaturama zraka. U drugom dijelu dana, uz mjestimično izraženiji osjet sparine, moguće su slabije poteškoće kod osjetljivih osoba. U Bosni, povećana naoblaka i padavine mogli bi lošije djelovati na raspoloženje većine populacije, pri tome će negativni efekti promjene vremena biti umanjeni svježinom i osjetno nižim temperaturama u odnosu na protekli period. U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, pretežno zbog dužih sunčanih perioda. Neophodno je i dalje provoditi mjere zaštite od štetnog UV zračenja. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube