Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.08.2021.

16/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.08.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:43 zalazi u 19:58 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 93 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna teška krađa. U Mionici 1 dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Jedno lice je povrijeđeno o čijem stepenu povred se nije izjasnio dežurni ljekar. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati R-460 Srnice Gornje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost zraka 65%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano, toplo i sparno. Krajem dana povećanje oblačnosti i pogoršanje vremenskih prilika. Najviša dnevna temperatura zraka od 31 do 33°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklom periodu, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz nadprosječne temperature zraka. Približavanje poremećaja u sjeverozapadnim i istočnim područjima će dodatno uticati na povećanje tegoba kod hroničnih bolesnika i osjetljivih osoba. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube