Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.04.2021.

17/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.04.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:53, a zalazi u 19:40, obdanica traje 13:47 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 99 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata. 

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nezgode, u ulici Sviračka u kojoj su 2 lica zadobila tjelesne povrede, a u Sarajevskoj ulici povrijeđen je pješak. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”. 

Radarske kontrole – 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci, 14:30 do 16:30 sati M-1.8 Ormanica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 3 °C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost vazduha 76 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas promjenljivo oblačno sa mogućim kraćim sunčanim periodima. Krajem dana i tokom noći kiša, u početku slabijeg, a kasnije umjerenog do jakog intenziteta, koja će trajati i tokom većeg dijela sutrašnjeg dana. Najviša dnevna temperatura od 8 do 10 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli dan. Povećana naoblaka, povremene padavine i neuobičajeno niske temperature, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće, osobito tokom jutra, te ne pretjerivati sa aktivnostima. Danju malo ugodnije, uz blago zatopljenje. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube