Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.09.2021.

17/09/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.09.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:20 zalazi u 19:01 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 86 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, četiri djevojčice i osam dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle nije bilo novorođenih beba.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja – revakcinacija građana AstraZeneca vakcinom protiv COVID 19 u Domu zdravlja od 7:30 do 15 sati. Svi pacijenti će biti pozvani putem web-platforme od strane Higijensko epidemiološke službe.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog izvođenja radova na putu R-460 dionica  Srnice Gornje-Doborovci, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati R-465a Kerep i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencije gašenja požara u Ledenicama Gornjim. Opožareno je 10 dunuma njive i jedan dunum voćnjaka. Intervenisala je jedna vatrogasna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom u vremenu od 12:08 do 13:50 sati.

Komunalac – kvar na potisnom cjevovodu fi-200. Pukla je cijev na glavnom vodu kod Skenderije. Dežurna ekipa Komunalca radi na sanaciji kvara u vodovodnom sistemu.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost zraka 64%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika će biti lošija u odnosu na protekli period. Tmurno vrijeme, praćeno padavinama, uslovljava relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, dekoncentracije. Mada temperature zraka neće značajnije opasti, osjet hladnoće bi mogao biti nešto izraženiji u Posavini i Semberiji, usljed preovladavajućeg sjevernog strujanja. U ostatku zemlje, bez većih temperaturnih oscilacija. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube