Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.06.2021.

18/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.06.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:52 zalazi u 20:41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 73 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake. Zbog sanacionih radova na regionalnom putu Gračanica-Srnice Gornje u terminu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Mionica III i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 21°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost zraka 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano uz moguće lokalne kišne pljuskove. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji, a sa odmicanjem dana i dodatnim porastom temperatura, opšta slika djelimično će se pogoršati. Nedostatak svježine, vrućina i sparno vrijeme uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, izraženije tokom poslijepodneva. Ugođaj bi mogli pokvariti i rijetki poslijepodnevni pljuskovi. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana, slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube