Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.02.2021.

19/02/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.02.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:37 zalazi u 17:25 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su sedvije saobraćajne nezgode u ulicama Husein-kapetana Gradaščevića i Sarajevska u kojima su dvije osobe povrijeđene. Dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 68%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje. Temperature će u jutarnjim satima biti niske, na što bi, uz pojavu magle u dijelu Bosne, trebalo obratiti pažnju i biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. U ostatku dana znatno ugodnije, uz postepeno zatopljenje. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube