Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.10.2021.

20/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.10.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:01 zalazi u 18:01 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 72 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira te jedna saobraćajna nezgoda u Mionici 1 gdje su dvije osobe povrijeđene.

Stanje na putevima  – zbog izvođenja radova na putu R-460 dionica  Srnice Gornje-Doborovci, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna tehnička intervencija u ulici Ibrahima Kapetanovića.

Komunalac – zbog spajanja novog cjevovoda na glavni distributivni cjevovod i nastavka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže danas od 7 do 18 sati bez vode će biti potrošači u sljedećim ulicama: 25. novembar, Sarajevska (dio), Požaričkih branilaca, Požarička, Željeznička, VI bataljona, Zlatnih ljiljana, Varoška, naselje Diren, Bosanskih gazija i Udarnička.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom distributivnog područja Gradačac.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost zraka 79%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je u ovom periodu poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube