Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.06.2021. godine

23/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.06.2021. godine
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:53 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 78 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, pet djevojčica i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgde u Mionici 3 i Zelinji sa materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 26°C, atmosferski pritisak 998 mb, relativna vlažnost zraka 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano  i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 35 do 38°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će stabilnije vrijeme ugodno djelovati na većinu populacije, vrućina i natprosječne temperature zraka, uz još uvijek dosta visoke vrijednosti vlage, remetiće opštu sliku. Preporučljivo je maksimalno reducirati boravak na otvorenom i izlaganje jačim naporima. Planirane aktivnosti trebalo bi provoditi u jutarnjim satima, poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem i konzumirati dovoljno tečnosti. U noćnim satima mogući su problemi sa snom, usljed nedostatka svježine. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube