Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.06.2021.

24/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.06.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:54, a zalazi u 20:42, obdanica traje 15:48 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 90 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata. 

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Husein kapetana Gradaščevića u kojoj su učestvovali PMV i biciklista koji je zadobilo lake tjelesne povrede. Jedan događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”. 

Radarske kontrole – 10:50 do 12:30 sati M14.1 Mionica I-II, 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 27 °C (8 h), atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost vazduha 65 %, puše slab J-I vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas stabilno, malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 38 do 40 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je loša usljed toplotnog vala koji će zahvatiti veći dio Bosne i Hercegovine. Dugotrajni period izrazito visokih temperatura, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Sa odmicanjem dana će biti toplije, a pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i malaksalosti, stoga je neophodno maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore. Manjak svježine tokom noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa nadležnih službi.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube