Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.01.2021.

26/01/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.01.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:07 zalazi u 16:51 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 51 pacijent. Jedna osoba upućena na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, šest djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, na parkingu u ulici Titova u Gradačcu.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati R-460 Srnice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Zimska služba – svi putni pravci su prohodni, ekipe putne operative rade na čišćenju trotoara. (Balegem)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost zraka 90%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno sa sunčanim intervalima i slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 3°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se poboljšavati. Nakon hladnog jutra, uz više sunca temperature će porasti i biće ugodnije. Manje poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, neraspoloženja, kod osjetljivih osoba moguće su pretežno zbog povećane naoblake i mjestimično tmurnog vremena, izraženije u Bosni tokom prijepodneva. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura većim dijelom dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube