Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.02.2021.

27/02/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.02.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:24 zalazi u 17:35 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 85 pacijenta. Jedna osoba upućena na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu tri slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.8 Ormanica i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija na gašenju požara u naselju Novalići, gdje je gorjelo nisko rastinje, opožareno 10 dunuma. Angažovana je jedna vatrogasna posada sa jednim vozilom i tri vatrogasca. Požar je ugašen.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost zraka 62%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz umjerenu oblačnost, što ponegdje može usloviti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 13°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika će biti malo lošija u odnosu na proteklih par dana, pretežno zbog izraženije naoblake u Bosni. Sa više svježine i uz povećan sadržaj vlage u zraku, osjet hladnoće također će se pojačati u jutarnjim satima, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima. Danju ugodnije, uz postepeno, lagano zatopljenje i temperature, ne tako visoke kao u proteklom periodu. Na jugu sunčanije i uz povoljnije biometeorološke prilike. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube