Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.06.2021. godine

28/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.06.2021. godine
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:55 zalazi u 20:43 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 109 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, sedam djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je šest osoba povrijeđeno. Tri slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – Jedna intervencija gašenja požara u Vučkovcima gdje je gorila deponija piljevine i dio proizvodnog pogona. Požar je uspješno ugašen uz pomoć mještana. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa 4 vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura zraka pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 24°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 53%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano  i sparno uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 33 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Natprosječne temperature zraka i sparno vrijeme, u većem dijelu dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine, laganije se odijevati, konzumirati više tečnosti, tempirati planirane aktivnosti u dopodnevnim satima, te općenito postupati po preporukama nadležnih službi. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube