Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.07.2021.

29/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.07.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:20 zalazi u 20:24 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 87 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, pet djevojčica i pet dječaka.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja – vakcinacija građana protiv COVID 19 vakcinom AstraZeneca od 8 do 15 sati u konferencijskoj sali Sportske dvorane. Timovi porodične medicine će blagovremeno obavijestiti građane o terminima dolaska na vakcinaciju.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda na parkingu u Industrijskoj zoni u kojoj je pješak zadobio lake tjelesne povrede. Evidentiran je jedan slučaj u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:30 sati M-1.8 Hrgovi Donji i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 23°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 70%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano,toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 35 do 38°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklog dana, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji. Dugotrajni period visokih temperatura i sparno vrijeme uz manjak svježine tokom noći, mogli bi praviti probleme osjetljivim grupama ljudi poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih osoba i trudnica. Poželjno je pratiti izvještaje prognoznih i savjetodavnih službi, provoditi samo neophodne aktivnosti, pretežno u jutarnjim satima, laganije se odijevati, ne pretjerivati sa izlaganjem suncu obzirom da su vrijednosti UV indeksa visoke. Učesnici u saobraćaju trebaju biti oprezniji. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube