Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.11.2020.

29/11/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.11.2020.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:55 zalazi u 16:14 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 93 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, sedam djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda u Vidi 2 u kojoj je jedno lice zadobilo povrede. Dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – Zbog izvođenja deminerskih radova na putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić naselje Prosjek u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.8 Hrgovi Donji i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Ledenice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 0°C atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 96%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa slabim kišnim padavinama i snijegom u višim predjelima. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 2°C.

Biometeorološka prognoza: Hladno vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na većinu populacije. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Pri tome je i dalje poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube