Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.05.2021.

30/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.05.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:59 zalazi u 20:29 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 106 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene su tri djevojčice.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u kojoj je jedna osoba povrijeđena zadobivši lakše tjelesne povrede.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Prema aktuelnom termin planu za prvu sekciju za 31. maj 2021. godine planiran je početak radova na rekosntrukciji azbest cementnih i cijevi nedovoljnog profila u ulici Požarike u ukupnoj dužini 1.385,00 metara.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 80%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i lokalne kišne pljuskove. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Nakon tmurnog i dosta svježijeg jutra, uz povremene slabije padavine, drugi dio dana će biti ugodniji, ponajviše zbog djelimične stabilizacije i porasta temperatura, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale postepeno umanjiti. Poželjno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i ljepše dijelove dana iskoristiti za boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube