Najnovije vijesti

Servisne informacije za 31.05.2021.

31/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 31.05.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:58 zalazi u 20:30 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 105 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Prema aktuelnom termin planu za prvu sekciju za danas je planiran početak radova na rekosntrukciji azbest cementnih i cijevi nedovoljnog profila u ulici Požarike u ukupnoj dužini 1.385 metara.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 84%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 17°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklom periodu, uz promjenljive vremenske prilike, bez većih oscilacija koje bi uzrokovale značajnije jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su umjerene meteopatske reakcije, pretežno u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, manjka koncentracije. Tokom jutra će biti osjetno svježije, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti. U Hercegovini ugodnije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube