Najnovije vijesti

Servisne informacije za17.06.2021.

17/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za17.06.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:52 zalazi u 20:41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 89 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo – teška krađa i jedna saobraćajna nezgoda u ulici Šehitluci sa materijalnom štetom. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 21°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 29°C.

Biometeorološka prognoza: Uz više svježine, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed porasta temperatura i pojačanog osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, laganije se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube