Najnovije vijesti

Servisne infromacije za 03.12.2020.

03/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne infromacije za 03.12.2020.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:01 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 93 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Dva slučaja evidentirana u rubrici „Ostali događaji“.

Stanje na putevima – Zbog izvođenja deminerskih radova na putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić naselje Prosjek u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati R-460 Srnice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Ledenice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -1°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost zraka 96%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa povremenom kišom koja se ledi pri tlu, u višim predjelima sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 2°C.

Biometeorološka prognoza: Nepovoljne su biometeorološke prilike. Hladnije vrijeme, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube