Najnovije vijesti

Vatrogasci gasili požar u Njiverici i Vučkovcima – Servisne informacije za 10.09.2021.

10/09/2021 | objavio Radio Gradačac
Vatrogasci gasili požar u Njiverici i Vučkovcima – Servisne informacije za 10.09.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:12 zalazi u 19: 41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 83 pacijenata. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, 7 beba i to dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima  – Zbog izvođenja radova na putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, dionica  Srnice Gornje-Doborovci, saobraća se jednom trakom naizmjenično. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencije gašenja požara. U Vidi II, naselju Njiverica, gorila šuma. Intervencija je trajala od 17:20 do 18:25 sati, učestvovala jedna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom. Opožareno je oko dva dunuma šume. U Vučkovcima je  gorilo nisko raslinje. Opožareno je oko pet dunuma zemljišta. Intervenisala je jedna vatrogasna jedinica sa četiri vatrogasca i jednim vozilom u vremenu od 18:30 do 20:00 sati.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 14°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 75%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 27°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Uz stabilnije vremenske prilike i sunčane intervale, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimično dužeg zadržavanja magle, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Tokom jutra će biti malo svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju i slojevito se odjenuti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube