Najnovije vijesti

Zmajice napravile najbolju gradačačku mućkalicu

20/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Zmajice napravile najbolju gradačačku mućkalicu
Galerija

Kraj proteklog vikenda bio je rezervisan za druženje na platou jezera Vidara u kapmu „Vidara bez smeća“ gdje je održano takmičenje amaterskih kuharskih ekipa u pravljenju mućkalice. Učestvovalo je sedam ekipa, članova udruženja građana i neformalnih grupa građana, koje su imale zadatak pripremiti mućkalicu na svoj način i bez ograničenja u izboru artikala koji će biti sastavni dio ovog jela.

Nakon dva sata takmičenja, po izuzetno toplom vremenu i u odličnoj atmosferi, uz dobru zabavu i podršku publike proglašeni su pobjednici takmičenja „Mućkalica bez ograničenja“. Po odluci žirija, koji je bio sastavljen od predstavnika ekipa i organizatora takmičenja, najbolju mućkalicu ali i ukupan dojam u pripremi aranžiranju jela i uređenju štanda imale su članice Udruženja „Zmajice“ Gradačac. Drugoplasirana je ekipa Moto klub „Zmaj 1974“ Gradačac a treće mjesto pripalo je ekipi „Meraklije“. Slijede ekipe „Nindže“, „Gašić“, „Snaha, svekrva i svekrvina svekrva“ te „Doživjeti 100-tu“ Centar za aktivno starenje Gradačac.

Organizator ovog amaterskog kuharskog takmičenja bilo je Udruženje maloljetnih boraca Armije RBiH a pokrovitelj Turistička zajednica grada Gradačca.

Ukoliko ova ideja bude realizovana, uskoro možemo očekivati da po receptu pobjedničke ekipe “Zmajice“ u restoranima bude služena i gradačačka mulkalica, rekao je Adnan Fejzić, predstavnik organizatora ovog kulturno-zabavnog događaja.

Cilj druženja i amaterskog kuharskog takmičenja je obogatiti turističku i gastronomsku ponudu Gradačca.

   

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube