Najnovije vijesti

Odbojkašice Partizana osvojile VI Memorijal Branka (Ojdanić) Omeragić i Erna Sinanović

16/09/2024 | objavio Radio Gradačac
Odbojkašice Partizana osvojile VI Memorijal Branka (Ojdanić) Omeragić i Erna Sinanović
Odbojka

Dodjelom medalja i prelaznog prehara jučer je u gradačačkoj sportskoj dvorani završen VI. Međunarodni odbojkaški turnir “Memorijal Branka (Ojdanić) Omeragić i Erna Sinanović”.

Pobjedu na ovogodišnjem memorijalnom turniru odnijela je ekipa OK “Partizan” EFBET iz Beograda osvojivši prvo mjesto, pobjednički pehar te prelazni pehar. Drugoplasirana je ekipa ŽOK “Osijek”, treće mjesto pripalo je odbojkašicama zagrebačke Mladosti dok su domaćini turnira OK “Kula-Gradačac” zauzele četvrtu poziciju.

Organizatori turnira proglasili su i najbolje u pojedinačnoj konkurenciji. Pehr za najbolju odbojkašicu ponijela je Dejana Lekić (Partizan EFBET), dok je za najbolju tehničarku proglašena Marija Vrban (Mladost Zagreb).

Memorijalni turnir bio je prilika  za uigravanje pred novu sezonu 2024/25 gdje će se naša ekipa takmičiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.  Turnir je organizovan u povodu obilježavanja 50 godina postojanja OK “Kula Gradačac” i znak sjećanja na odbojkašice koje su ostavile neizbrisiv trag u razvoju gradačačkog sporta.

Branka (Ojdanić) Omeragić, nekadašnja reprezentativka Jugoslavije, rođena je 1957. godine u Užicu. Odbojkašku karijeru je počela u Jedinstvu iz Užica, a zatim igrala za Gradačac, italijanski Askoli, Rijeku, Vukovar i Modriču. Branka je ostavila neizbrisiv trag u gradačačkoj odbojci. Više puta nagrađivana je za sportske rezultate. Branka Ojdanić-Omeragić, preminula je u Beču (Austrija) u 57. godini, a sahranjena je 22. novembra 2014. godine u Gradačcu.

Erna Sinanović, bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica OK Kula-Gradačac“ rođena 1982.godine. Prve odbojkaške korake napravila je u kalesijskoj Bosni, igrala je za ŽOK „Polo“ Kalesija i OK „Kula-Gradačac“ Gradačac. Karijeru je okončala 2016. godine tamo gdje je i počela u ŽOK Bosna Kalesija. Erna je osam godina provela u Gradačcu. Sa Kulom je osvojila naslov pobjednika kupa BiH 2012. godine. Bila je jedna od najiskusnijih odbojkašica, kapiten OK “Kula-Gradačac” i reprezentacije BiH. Početkom 2018. godine poginula je u saobraćajnoj nesreći u Kalesiji.

Radio Gradačac

 

 

Comments are closed.

YouTube