Najnovije vijesti

Crveni križ Gradačac danas isporučuje humanitarnu pomoć stradalim od poplava i klizišta

07/10/2024 | objavio Radio Gradačac
Crveni križ Gradačac danas isporučuje humanitarnu pomoć stradalim od poplava i klizišta
GRADAČAC

Crveni križ Grada Gradačac u humanitarnoj akciji tokom vikenda prikupio je robu u vrijednosti od oko 30.000 KM. Jutros je vršen utovar robe koja bi do kraja dana trebala biti isporučena u Jablanici. Akcija prikupljanja pomoći obustavlja se danas i sutra.

U subotu i nedjelju (5. i 6. oktobra 2024. godine) od 09:00 do 18:00 sati Crveni križ Grada Gradačac prema Naredbi Federalnog Štaba Civilne zaštite i ranije Odluke Štaba Civilne zaštite Grada Gradačac (od 04.10.2024. godine), realizovao je akciju prikupljanja humanitarnih roba za ugroženo stanovništvo poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini. Isključivo su primali donacije u novim artiklima prema listi potreba. Za sve donacije koje su uručene Crvenom križu Grada Gradačac izdat je ovjeren i potpisan Donacijski list.

Prikupljala se hrana i voda, dječija hrana, sredstva za higijenu, vreće za spavanje, deke, jastuci i jorgani,  lopate, čizme, kabanice, kanisteri za vodu, madraci, svijeće, lampe. Doniran je i jedan nov gumeni čamac za specijalističke timove.

Sekretar Crvenog križa Grada Gradačac danas će lično u ime građana Grada Gradačac koji su učestvovali u navedenoj humanitarnoj akciji predati doniranu robu.

Dvodnevnu humanitarnu akciju realizovalo je sedam volontera, mladih Crvenog križa Grada Gradačac:  Kenan Omić, Ahmedina Bektašević, Amar Gluhić, Elna Čavalić, Belma Ahmetspahić, Arsia Šerifović i Asja Ibrišević.

Akcija prikupljanja pomoći obustavlja se danas i sutra.

Radio Gradačac / Crveni križ Grada Gradačac

Comments are closed.

YouTube