Najnovije vijesti

Saopštenje za javnost Doma zdravlja Gradačac vezano za prijave protiv radnika ove ustanove dr. Vojke Zec

10/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Saopštenje za javnost Doma zdravlja Gradačac vezano za prijave protiv radnika ove ustanove dr. Vojke Zec
GRADAČAC

Na osnovu prijava vijećnika Gradskog vijeća Gradačac zbog izazivanja i širenja nacionalne i vjerske mržnje, te anonimne telefonske prijave, objava na društvenim mrežama protiv radnika Doma zdravlja Gradačac dr. Vojke Zec, sazvana je vanredna sjednica Upravnog odbora Doma zdravlja Gradačac, nakon koje je izdato saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

Podsjećamo, sinoć se na društvenim mrežama pojavila fotografija iz prostorija Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Gradačcu na kojoj se vidi da radnik ove službe na uniformi ima obilježje koje je izazvalo negodovanje građana Gradačca.

Zbog lošeg kvaliteta fotografije nije u potpunosti jasno o kakvom se tačno obilježju radi, o čemu će u narednim danima, prema najavama iz Doma zdravlja, biti provedene procedure utvrđivanja činjeničnih dokaza.

Prijavu je jutros Domu zdravlja podnio vijećnik u Gradskom vijeću Gradačac Adnan Fejzić.

Prema fotografiji koju je Adnan Fejzić danas objavio na svom Facebook profilu, informaciju o ovom događaju od Doma zdravlja, tj. od direktora dr. Semira Turbića zatražio je i gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Radio Gradačac / Dom zdravlja Gradačac / Facebook Adnan Fejzić

Comments are closed.

YouTube