Najnovije vijesti

Lokalizovan požar na deponiji Višnjik – Servisne informacije za 18.07.2024.

18/07/2024 | objavio Radio Gradačac
Lokalizovan požar na deponiji Višnjik – Servisne informacije za 18.07.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:09 a zalazi u 20:35, obdanica traje 15:26 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 77 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Na deponiji Višnjik u gradačačkom naselju Vida II jučer je izbio požar većih razmjera. Gust dim i miris paljevine prekrili su okolne kuće, a požar je zahvatio poljoprivredno zemljište pored deponije i širio se prema obližnjoj šumi. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Gradačac požar su uočili u 12:55 sati i odmah pristupili gašenju. Požar je do ranih jutarnjih sati gasilo 10 vatrogasaca sa četiri vozila PVJ i DVD Gradačac, uz pomoć radnika JP „Komunalac“ i njihove mehanizacije. Na licu mjesta prisutni su i policijski službenici, a daljnje mjere i radnje bit će poduzete nakon što se požar lokalizuje kako bi se utvrdili uzroci izbijanja vatre. Požar je lokalizovan, a jutros su na požarištu 6 vatrogasaca sa 2 vozila. Tokom dana se očekuje potpuno gašenje požara.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježeni su 1 saobraćajna nezgoda u Gornjem Lukavcu sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, 1 narušavanje javnog reda i mira i 1 događaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – 11:40 do 13:40 sati R-460 Srnice Donje, 14:30 do 16:30 sati M.1,9 Ul. Šehitluci, 22:30 do 00:30 sati M-1,9 Lukavac Donji.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 24 °C (u 7 h), pritisak 992 mb, relativna vlažnost vazduha 75 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, sunčano uz povremeno slabu naoblaku . Najviša dnevna temperatura vazduha od 33 od 35 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike su nepovoljne. Pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima kod osjetljivih osoba mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje i malaksalosti, stoga ne treba pretjerivati sa aktivnostima. Prilikom boravka na otvorenom neophodna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje. Manjak svježine tokom noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa ljekara.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube